Thajská kuchyně
Chilli pasta, Tom Yam Soup, Tom Kha Soup, Pad ThaiChilli pasta
Ingredience:
- slunečnicový olej - 6 lžic
- 3 lžíce mrkve
- 3 lžíce cibule
- 2 lžíce česneku
- 3 lžíce chilli bez semínek
- 2 lžíce sóji (smíchané light + dark)
- 2 ličky cukru
- 2 lžičky šťávy z limetky
Postup:
- Do rozehřátého oleje na pánvi dát mrkev a cibuli a smažiz dokud není cibule hnědá
- Přidat česnek a smažit dokud nezhnědne
- Přidat chilli a po 10 sekundách vypnout plamen
- přidat sojovku, cukr a šťávu z limetky a dát do mixeru a rozmixovat
- takto vydrží pasta cca 1 měsíc v lednici
Tom Yam Soup
ingredience(na 1 porci):
- 2 lžičky chilli pasty
- 2 kafírové listy
- 2 kousky galangal
- nakrájená rajčata, cibuli a mrkev - od každého malou hrst
- předsmažené tofu, maso nebo seafood
- sojovka - 1 lžíce silné a 1 lžíce light
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky limetkové šťávy
- 1 lžíce kokosového mléka
postup:
- 300 ml vody na pánev (přidat syrové maso)
- až se začne voda vařit přidat hrsti zeleniny 1 třeba brokolici a tofu
- nechat 4 minuty vařit (větší porce nechat vařit déle
- dále přidat sojovku, cukr chilli pastu
- nakonec kokosové mléko a limetkovou šťávku a hotovo :)