Rychlorecepty
hořčicovo-medová žebra, Pečený losos + brambůrky a rajčátkaHořčicovo-medová žebra
- marináda: med, hořčice, česnek, chilli, pepř a sůl (asi bych zkusil přidat cibuli)
- postup: žebírka v marinádě naložit alespon na 4h (nejlip do druheho dne), potom dát na pekáč, trochu podlít vodou, přikrýt alobalem a péct 3 h na 140°C. Na posledních 10 min alobal sundat.
Pečený losos + brambůrky a rajčátka
- příprava 10 min + 18 min pečení
- male brambůrky nebo brambory na 1/4, lžíce oliváče, pepř a sůl a promíchat v míse. Vyskládat na plech a péct na 230°C. Po 8 minutách promíchat a přidat rajčátka a lososa. Péct cca 10-15 min
- lososa omít, usušit, potřít oliváčem, sůl, pepř + provenskálské koření (rozmarýn, estragon)
Příště si uvařím:
- moravský vrabec podle Herbáře: Moravský vrabec s bylinkovým knedlíkem a špenátem z mangoldu — CULINA BOTANICA
- famózní čokodort dort od Silvy: https://www.toprecepty.cz/recept/65795-cokoladovy-dort-s-mascarpone-alias-cokoladovy-sen
