Rychlorecepty

hořčicovo-medová žebra, Pečený losos + brambůrky a rajčátka

Hořčicovo-medová žebra

  • marináda: med, hořčice, česnek, chilli, pepř a sůl (asi bych zkusil přidat cibuli)
  • postup: žebírka v marinádě naložit alespon na 4h (nejlip do druheho dne), potom dát na pekáč, trochu podlít vodou, přikrýt alobalem a péct 3 h na 140°C. Na posledních 10 min alobal sundat.

Pečený losos + brambůrky a rajčátka

  • příprava 10 min + 18 min pečení
  • male brambůrky nebo brambory na 1/4, lžíce oliváče, pepř a sůl a promíchat v míse. Vyskládat na plech a péct na 230°C. Po 8 minutách promíchat a přidat rajčátka a lososa. Péct cca 10-15 min
  • lososa omít, usušit, potřít oliváčem, sůl, pepř + provenskálské koření (rozmarýn, estragon)

 

Příště si uvařím:

- moravský vrabec podle Herbáře: Moravský vrabec s bylinkovým knedlíkem a špenátem z mangoldu — CULINA BOTANICA

- famózní čokodort dort od Silvy: https://www.toprecepty.cz/recept/65795-cokoladovy-dort-s-mascarpone-alias-cokoladovy-sen 

Rychlorecepty