Rybí gulášovka ala halászlé

Pálivá rybí polévka z kapřího skeletu.

Nejprve musím říci, že tento recept jsem nevymyslel já, nýbrž můj táta. Já pouze dodal onu pálivost "ala haláslé", což nebylo nic těžkého. Také jsem vynechal některé ingredience, např mleté maso, aby vynikla lépe chuť rybího masa.

Polévku jsem vařil několikrát a vždy byla výborná ikdyž pokaždé jinak. Popíšu recept podle posledního vaření ve velkém hrnci (asi 6 porcí).

Ingredience:

  • brambory (asi 4 střední)
  • skelet z kapra (kostra bez hlavy s kousky masa (ideální po filetování)
  • velká cibule(nebo 2 menší)
  • sladká a pálivá paprika (koření)
  • bobkový list
  • nové koření (2 kuličky)
  • pepř celý (2kuličky)
  • sušené chilli papričky (případně chilli koření) - podle vkusu každého soudruha kucha

Postup:

  1. Kostru z kapra(+hlavu a vnitřnosti) vložit do vroucí osolené vody. Přidat bobkový list, 3 kuličky pepře, 2 nového koření a nechat vařit alespoň 2 hodiny.
  2. Vedle si v hrnci osmahnout na tuku cibulku, přidat brabory na kostičky, pepř, sladkou papriku a majoránku.
  3. zalýt vývarem, přidat masox (hovězí bujón), a přidat obrané maso z kostí.
  4. až budou uvařené brambory, lze trochu zahustit jíškou(hladká mouka a voda).