losos na česnekovém másle

Italský způsob steaku z lososa

Na 1 kg lososa

  • nařezat porce lososa a na straně bez kůže i lehce naříznout
  • rozdrtit 4 stroužky česneku a přidat ke 100g másla
  • přidat sůl a pepř, rozmíchat vidličkou a napatlat na porce lososa
  • na olivovém oliji osmahnout 2 min z každé strany a dát stranou
  • na stejné pánvi osmahnout cbuli na proužky
  • přidat žampiony na plátky a dozdrcený česnek (3 stroužky)
  • přidat cherry rajčátka nakrájená na 1/4 a sušená rajčata
  • přidat čerstvý špenát, zalít smetanou 200ml a osolit a opepřit
  • nakonec přidat strouhaný parmazán (cca 100g), zamíchat a pokrýt plátky citrónů
  • lososa přidat na vrch a na mírném plameni dusit přikryté 10-15min

příloha brambory nebo kousky bagety

 

losos na česnekovém másle