losos na česnekovém másle
Italský způsob steaku z lososaNa 1 kg lososa
- nařezat porce lososa a na straně bez kůže i lehce naříznout
- rozdrtit 4 stroužky česneku a přidat ke 100g másla
- přidat sůl a pepř, rozmíchat vidličkou a napatlat na porce lososa
- na olivovém oliji osmahnout 2 min z každé strany a dát stranou
- na stejné pánvi osmahnout cbuli na proužky
- přidat žampiony na plátky a dozdrcený česnek (3 stroužky)
- přidat cherry rajčátka nakrájená na 1/4 a sušená rajčata
- přidat čerstvý špenát, zalít smetanou 200ml a osolit a opepřit
- nakonec přidat strouhaný parmazán (cca 100g), zamíchat a pokrýt plátky citrónů
- lososa přidat na vrch a na mírném plameni dusit přikryté 10-15min
příloha brambory nebo kousky bagety
