kapří a sumčí hranolky

kapří a sumčí hranolky s citronovou a koprovou majonézou

Kapří hrany

ingredience:

  • 600 g malých kapřích filetů
  • 2 lžíce oleje
  • 1,5 dcl suchého bílého vína
  • 3/4 až celé balení kořenicí směsi na ryby
    (ideálně Kotányi, ale celkem sedí i Vitana)
  • 4 stroužky česneku
  • pepř
  • 2/3 mouky a 1/3 strouhanky na obalení

popstup:

  1. Kusy masa namarinujeme spolu s kořením, česnekem, olejem, vínem a pepřem minimálně půl hodiny předem, ale klidně si vše připravte i den předem, přikryjte a dejte do lednice.
  2. Následně obalujeme buď jen v mouce, a nebo ve směsi mouky a strouhanky,
  3. smažíme buď ve friťáku, nebo v tak 2cm vrstvě oleje, vždy po jedné porci, aby se olej příliš neochladil. 

 

Sumčí hrany

ingredience:

  • sumčí filety (alespoň pul kila)
  • koření na ryby (červené)
  • na obalení: mouka se strouhankou (2 díly mouky a 1 díl strouhanky) 

​postup:

  1. Sumčí maso i s kůží zbavíme případných kostí a nakrájíme na přibližně stejně velké hranolky. Dobře osolíme a opepříme, případně okořeníme směsí, která sůl obsahuje
  2. necháme odležet v chladu
  3. poté obalíme ve směsy mouky, strouhanky a sladke papriky
  4. fritujeme

Majolky

Citronónová: 300g majolky, lžička citronove kury a lžíce citronove štávy

Koprová: citronova + kopr + nadrobno okurka