Čínské knedlíčky
knedlíčky s vepřovým a jarní cibulkou (3 - 4 porce)Na těsto
- 500 g hladké mouky
- 300 ml vroucí vody
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce rostlinného oleje
Na náplň
- 500g mletého vepřového
- svazek jarní cibulky
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky cukru
- lžíce sojové omáčky
- lžíce ústřičné omáčky
- 3 stroužky česneku
- 1cm čerstvého zázvoru
Postup
Ingredience na těsto smícháme všechny v míse a vypracujeme těsto. Napřed vařečkou a později, když trochu vychladne, rukou. když máme vypracováno dáme do lednice do doby než vytvoříme náplň.
Cibulku na drobno. Česnek prolisovat. Zázvor oloupat a nastrouhat a vše smíchat v míse.
Z těsta naděláme malé kuličky o průměru asi 2-3 cm a ty potom rozválíme na kulaté nízké placičky. Do středu lžičkou nandáme náplň a zabalíme se zamáčknutím aby nic neuteklo a mírným zatočením špičky. Asi jen tak pro efekt.
Nakonec dáme knedlíčky do vroucí vody a vaříme asi 7 minut.
