Chilli majdy
jednoduché domácí habanero omáčkyMangová curry majda ze žlutých habanero papriček*
- papričky (10 - 15 ks)
- 1 mango
- 1 - 2 líce curry (podle každého)
- 1 dcl osta
- asi 2 lžíce cukru
- asi 1,5 dcl plnotučné hořčice
- sůl, bílý pepř, drcený kmín - podle chuti
postup: Oloupané mango spolu s papričkami oddělenými od slupky rozmixujeme se zbytkem přísad a vačíme shruba 4-7 min. Ještě horké přelijeme do čistých sklenic.
Červená habanero omáčka se švestkami a broskví
- papričky (10 - 15 ks)
- 1 broskev
- 3 velké švestky
- 2 lžíce cukru
- 1dcl octa
- 1dcl hořčice
- sůl, bílý pepř - podle chuti
postup: Oloupané ovoce spolu s papričkami oddělenými od slupky rozmixujeme se zbytkem přísad a vačíme shruba 4-7 min. Ještě horké přelijeme do čistých sklenic.
* inspirováno http://www.seminka-chilli.cz/recept-na-domaci-habanero-omacku/
