Chilli majdy

jednoduché domácí habanero omáčky

Mangová curry majda ze žlutých habanero papriček*

  • papričky (10 - 15 ks)
  • 1 mango
  • 1 - 2 líce curry (podle každého)
  • 1 dcl osta
  • asi 2 lžíce cukru
  • asi 1,5 dcl plnotučné hořčice
  • sůl, bílý pepř, drcený kmín - podle chuti

postup: Oloupané mango spolu s papričkami oddělenými od slupky rozmixujeme se zbytkem přísad a vačíme shruba 4-7 min. Ještě horké přelijeme do čistých sklenic.

Červená habanero omáčka se švestkami a broskví

  • papričky (10 - 15 ks)
  • 1 broskev
  • 3 velké švestky
  • 2 lžíce cukru
  • 1dcl octa
  • 1dcl hořčice
  • sůl, bílý pepř - podle chuti

postup: Oloupané ovoce spolu s papričkami oddělenými od slupky rozmixujeme se zbytkem přísad a vačíme shruba 4-7 min. Ještě horké přelijeme do čistých sklenic.

* inspirováno http://www.seminka-chilli.cz/recept-na-domaci-habanero-omacku/

Chilli majdy