Bábovička
nevlastní receptIngredience:
- 6 vajec
- 300 g krupicového cukru
- 180 g másla + na vymazání formy
- 250 ml plnotučného vlažného mléka nebo smetany
- 1 sáček vanilinového cukru
- 450 g hrubé mouky + trocha na vysypání formy
- 1 sáček prášku do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- moučkový cukr na poprášení
Postup:
- Vymažte a vysypte formu a předehřejte troubu na 180/160 stupňů; oddělte žloutky a bílky. Žloutky utřete s cukrem, pak přidejte změklé máslo a mléko nebo smetanu. V jiné misce ušlehejte dotuha bílky
s vanilinovým cukrem a mouku smíchejte s práškem do pečiva. - Sníh a mouku pak opatrně zamíchejte do žloutkové směsi.
- Polovinu těsta vlijte do formy, zbytek obarvěte kakaem a nalijte na světlé těsto.
- Pečte asi hodinu. Bábovku vyjměte z trouby, nechte chvíli chladnout ve formě, pak vyklopte a dejte dochladnout na mřížku. Podávejte pocukrovanou.
zdroj: http://www.apetitonline.cz/recepty/2344-babiccina-babovka.html
