Bábovička

nevlastní recept

Ingredience:

  • 6 vajec
  • 300 g krupicového cukru
  • 180 g másla + na vymazání formy
  • 250 ml plnotučného vlažného mléka nebo smetany
  • 1 sáček vanilinového cukru
  • 450 g hrubé mouky + trocha na vysypání formy
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 3 lžíce kakaa
  • moučkový cukr na poprášení

Postup:

  1. Vymažte a vysypte formu a předehřejte troubu na 180/160 stupňů; oddělte žloutky a bílky. Žloutky utřete s cukrem, pak přidejte změklé máslo a mléko nebo smetanu. V jiné misce ušlehejte dotuha bílky
    s vanilinovým cukrem a mouku smíchejte s práškem do pečiva.
  2. Sníh a mouku pak opatrně zamíchejte do žloutkové směsi.
  3. Polovinu těsta vlijte do formy, zbytek obarvěte kakaem a nalijte na světlé těsto.
  4. Pečte asi hodinu. Bábovku vyjměte z trouby, nechte chvíli chladnout ve formě, pak vyklopte a dejte dochladnout na mřížku. Podávejte pocukrovanou.

zdroj: http://www.apetitonline.cz/recepty/2344-babiccina-babovka.html

Bábovička